De mate van arbeidsongeschiktheid en de daarbij behorende uitkering is vaak lastig te bepalen. Deze beslissing die door het UWV wordt genomen, klopt niet altijd. Hierdoor loopt u kans, dat u de uitkering die u toekomt misloopt.

Bezwaar maken is de moeite waard!
2 voorbeelden uit de praktijk

Afwijzing IVA-uitkering
De IVA-uitkering wordt afgewezen, omdat het UWV van mening is dat u op dit moment nog niet volledig of langdurig arbeidsongeschikt bent. In sommige gevallen zelfs tegen het advies van de bedrijfsarts in.

80-100% WGA-uitkering
U hebt al enkele jaren een WGA-uitkering van 80-100%. Dan is de UWV van mening dat u nog steeds een meer dan geringe kans hebt op herstel. Terwijl er veel signalen zijn, dat werken niet meer gaat.

De beslissing hierover heeft vaak verstrekkende gevolgen voor uw uitkering.
In beide gevallen is het de moeite waard om bezwaar te maken. Het is soms zelfs mogelijk om een IVA-uitkering te realiseren met terugwerkende kracht.

Hoe krijg je waar je recht op hebt?

De verzuimspecialist kijkt of de beslissing op juiste gronden is vastgesteld. In een kort gesprek ligt u uw situatie toe. Bij twijfel over de beslissing van het UWV maakt de verzuimspecialist namens u bezwaar. Hij brengt hiervoor geen kosten in rekening. De vergoeding voor de verzuimspecialist komt van het UWV als ze tegemoed komen in het bezwaar.

De verzuimspecialist kent de taal van het UWV en de bedrijfsarts en is juridisch bekwaam. Hij weet precies welke stappen hij moet nemen om de rechtmatige uitkering te krijgen die past bij de mate van arbeidsongeschiktheid.

WGA-uitkering checken?

U bent van harte welkom aan de Dokter van deenweg 108 in Zwolle.
Bellen of mailen mag natuurlijk ook. T. 038 46 80 212 | info@deverzuimspecialist.eu


Contact

Voor een persoonlijke kennismaking bent u van harte welkom aan de Dokter van Deenweg 108 in Zwolle.
Wendy, Sterre, Tani, Everina, Tobias, Dominique, Kees, Jannes.